wildernishutlogo

Baden in een wildernisbad, of badtunna zoals de Zweden zeggen, is net als de sauna een heerlijke manier van ontspannen. Het wildernisbad, in Amerika bekend onder de naam ‘hot tub’, kan elk jaargetijde gebruikt worden. Of het nu vriest in de winter of op een heerlijke zomeravond: het is altijd genieten! Het geeft ontspanning na een vermoeiende dag, niet alleen voor het lichaam maar ook voor de geest. Een ingebouwde roestvrijstalen kachel brengt het badwater op een zeer aangename temperatuur. 

Voor weinig geld heeft u een eigen thermaalbad. Geniet met familie of vrienden van het wildernisbad: voel het warme water om uw lichaam; luister naar het geluid van het knapperende hout in de kachel; adem de lucht in van de vrije natuur; klets met elkaar in het licht van de maan of bij romantisch kaarslicht... Ja, baden in het wildernisbad is elke keer weer een heerlijke belevenis!

Wij bieden baden met een plastic binnenkant aan. De buitenkant is van hout, gemaakt van de Nordic Pine, de noordelijke den. De baden worden compleet geleverd met een roestvrijstalen kachel en pijp. Ook zit er standaard een deksel op. De doorsnee van dit bad is 2 meter en de hoogte is 1 meter. De prijs is inclusief bezorgen.

Highslide JS Klik op de foto voor een vergroting

Deze kota staat in Eexterveensekanaal in Drenthe en was de eerste die we geplaatst hebben.
Deze kota staat in het Oostenrijkse Tirol.
Highslide JS
Dit bad is een sieraad in uw tuin.
Highslide JS
De binnenkant is helemaal van plastic.
Highslide JS
Een mooie roestvrijstalen kachel wordt erbij geleverd.
Highslide JS
De buitenkant is van hout.
Highslide JS
Een mooi deksel zit er ook bij.
Er is behoorlijk meer ruimte in de megakota.
De grillkota heeft een prachtige grill en schoorsteen.
Onder de grill ziet u de luchttoevoer.
Om binnen te komen moet u zich wel bukken!

de geschiedenis

Wie wel eens in Scandinavië is geweest weet dat de mensen daar van relaxen houden. Veel mensen hebben thuis een eigen sauna. En de laatste jaren zien we dat steeds meer gezinnen een ‘hot tub’ of wildernisbad aanschaffen.Vooral in de winter is het heerlijk om buiten in een warm bad te zitten met familie of vrienden. De oorsprong van de wildernisbaden is nauw verbonden met de natuur en de cultuur van Scandinavië. Scandinavië bestaat voor een groot deel uit bos en ruige natuur en het groeiseizoen is erg kort. Veel scandinaviërs hadden een klein boerenbedrijfje omdat het moeilijk was een bruikbaar stuk land te vinden. Net als de eerste kolonisten in Canada en Noord-Amerika, gingen velen zich bezighouden met de jacht en de bonthandel. 

Men trok van plaats naar plaats. Het constante reizen in koud weer eiste zijn tol op zowel het lichamelijk als het geestelijk gestel. De bonthandelaren en de jagers, op zoek naar bont om deze te verkopen aan het byzantijnse rijk, waren maanden in de weer in een koud klimaat. Gelukkig vonden ze een manier om in de koude buitenlucht toch warm te worden en te onspannen; een weldaad voor hun vermoeide lichaam en geest: baden in de warmwaterbronnen. Er zijn veel van dergelijke bronnen in Scandinavië. De bonthandelaren en jagers wisten precies waar de bronnen lagen en planden hun reizen vaak precies langs deze natuurlijke jacuzzi’s. Overdag waren de jagers druk bezig met het zetten van de vallen en de nacht brachten ze door in één van deze natuurlijke wildernisbaden. Het warme water, rijk aan zout en mineralen, had een verkwikkende werking. Daardoor kregen ze weer energie voor de nieuwe dag in de vaak barre kou. Ook vandaag de dag genieten heel veel scandinaviërs van de natuurlijke wildernisbaden en thuis van hun ‘hot tubs’. Het is een manier van leven.

 

 

 

Flagge-d Deutsch

blok Contact en bestellingen

wildernisbadbruine baanbruine baanbruine baanbruine baanbruinebaan


Wildernishut, Waaijerinkweg 3 7685 PJ Beerzerveld, telnr 0523-251910 mobiel 0621831951 info@wildernishut.nl