grillhutlogo

ACHTERGROND INFORMATIE
De grillhut of grill kota wordt gemaakt van Noord Scandinavisch grenenhout, hout van de den. (nordic pine) Het hout komt uit de noordelijkste regionen van Scandinavië. Dit garandeert een goede kwaliteit omdat de bomen  langzaam groeien. Het hout heeft een fijne structuur en komt van bomen die minstens 120- tot 150 jaar oud zijn! De kota's worden gefabriceerd door een ambachtelijk timmerbedrijf, Arcticwood, uit het noorden van Zweden op de grens met Finland. Als houtbescherming raden wij verf aan van Norway coatings. U kunt ook de kleuren hier uitzoeken en de verf bij ons bestellen. Wij kunnen de kota's voor u opbouwen inclusief de levering en plaatsing van een betonnen- of hardhouten fundering. De grillhut wordt geleverd met een pakket bestaande uit: 5 rendierhuiden, 6x houten borden, 6x Kuksa (houten kommetjes), 6x grillbestek, kussen, pannen/ovenlap, gastenboek, houten klokje, telefoon (flessenopener), decoratie rendier, Muurikkapanna (soort Finse wok), koffiekan, Finse Viagra.... Het laplandpakket kan soms iets verschillen van samenstelling omdat ze gemaakt worden door ambachtslieden die geen geregelde aanvoer van hetzelfde product garanderen. Deze typisch LAPSE PRODUCTEN kunt u ook apart bij ons verkrijgen.

LEVERBARE MODELLEN
U kunt kiezen uit verschillende modellen en groottes. Ook kunt u met ons overleggen of het mogelijk is om een iets andere indeling te nemen. Het is mogelijk om op die manier
bijvoorbeeld bij de megasaunakota de saunaruimte iets groter te krijgen en de kleedruimte iets kleiner. Ook is het mogelijk om twee kota's aan elkaar te schakelen.

OORSPRONG
De wildernishut of kota is van oorsprong een Finse verwarmde tent. In Finland wordt het een kota en in Zweden een kåta genoemd. De stijl is nog van de tijd dat de rendierherders in de wildernis even stopten om warm te worden, te eten en iets te drinken. Deze traditie wordt heden ten dage voortgezet door de Scandinaviërs die even willen relaxen en warm willen worden en natuurlijk daarbij iets willen eten. Vooral in de wintermaanden is het een uitgelezen plek om familie en vrienden te ontmoeten om dan gezellig zittend bij het vuur urenlang door te brengen. Dit idee vertaald zich ook uitstekend naar het Nederlandse klimaat en leefstijl. De wildernishut lijkt gemaakt te zijn voor een koud, winderig en regenachtig klimaat. De houtgestookte grill verschaft een centrale, simpele en snelle verwarmingsbron om te grillen, te koken of voor een snelle picknick. Het is heerlijk om even te ontspannen met familie, vrienden of met een speciaal iemand. Nog meer sfeer geeft het met het speciaal erbij geleverde gezelligheidspakket bestaande uit o.a. rendiervellen……
Plaats de wildernishut in de achtertuin of waar dan ook om het dan het hele jaar rond te gebruiken om te ontspannen, ongeacht het weer buiten. De wildernishut is ook goed te gebruiken voor recreatieve doeleinden zoals op campings. Wij kunnen ook een sauna kota leveren.

HARDHOUTEN FUNDERING
Hieronder ziet u een hardhouten fundering van AZOBÉ. Die kunnen we voor u maken en installeren. Azobé is een bijzonder harde, zeer duurzame houtsoortAzobé heeft een paarsbruine kleur en is afkomstig van de boom Lophira alata Banks ex Gaertn.f. die behoort tot de familie van de Ochnaceae, komt voor in West- en Midden-Afrika en wordt tot maximaal 50 meter hoog. Azobé is één van de duurzaamste houtsoorten; een reden waarom Azobé buiten toegepast wordt. Bewezen is dat azobé kernhout kan worden ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1-2 en het overgangshout in klasse 2. Azobé is goed bestand tegen aantasting door paalworm in brak en zout water, maar ook tegen zuren en andere chemicaliën. 

Deze kota staat in Eexterveensekanaal in Drenthe en was de eerste die we geplaatst hebben.
Deze kota staat in het Oostenrijkse Tirol.
Highslide JS
De omlijsting wordt gemaakt van hardhout.
Highslide JS
Hier ziet u de buis voor de luchttoevoer. Deze komt midden in de kotavloer uit.
Highslide JS
Er worden paaltjes bijgeleverd voor "Opwaaiverankering"
   
Highslide JS
Dit is de luchttoevoer midden in de kotavloer. De vloer is verduurzaamd.
Highslide JS
De mogelijkheid bestaat om de kota te isoleren. Dit is aan te raden voor de saunakota.
     

REACTIES
Hieronder staan een aantal reacties van klanten die een kota bij ons hebben gekocht.

 

Flagge-d Deutsch

blok Contact en bestellingen

lijn

blok Onderhoud Kota

lijn

blok Informatiepagina grillhutten

lijn

blok Reacties van klanten

kotas megakota kinderhut grillkota megakota supermegahut laplandhut

 


Wildernishut, Waaijerinkweg 3 7685 PJ Beerzerveld, telnr 0523-251910 mobiel 0621831951 info@wildernishut.nl